Zpráva oddílu kuželek 09.2023

Zpráva oddílu kuželek 09/2023

V měsíci září jsme vstoupili do nové kuželkářské sezóny 2023/2024. V tomto 61. roce činnosti našeho oddílu bude tato sezóna v mnohém zajímavá. Především proto, že budeme hrát soutěže, které jsme v minulosti nikdy nehráli.

Družstvo „A“, které vede Mirek Macháček se svou zástupkyní Liduškou Satinskou startuje v jihomoravské divizi. Takto vysokou soutěž jsme v letech předchozích nikdy nehráli a je to pro nás premiéra. Záložní družstva „B“ a „C“, která vedou Laďa Adámek se svým zástupcem Petrem Pavlíčkem a Patrik Zepřálka se svým zástupcem Markem Divišem, budou hrát taktéž poprvé v historii našeho kuželkářského oddílu v soutěži s názvem „krajská soutěž Zlín“ (dříve jsme hráli meziokresní přebor VS, NJ, PR, který byl na stejné úrovni jako tato KS Zlín). Pro všechny naše hráče to bude zajímavé, protože z větší části budeme svá utkání hrát na kuželnách, kde jsme dříve mockrát nehráli. Např. v MOP to byla družstva jako Kelč, Nový Jičín, Frenštát p. R., Odry, Bílovec, Hranice, Lipník n. B., atd..a v KS to pak bude Vsetín, Luhačovice, Chropyně, Hluk, Bojkovice, Machová, Slavičín, atd… U divizní soutěže to bude ještě zajímavější, protože zde budeme jezdit po celé jižní Moravě, takže z našich „starých známých“ kuželen to budou jen kuželny Otrokovice, Zlín a Kroměříž. Vše ostatní – zde budeme hrát poprvé (Mistřín, Prušánky, Ivančice, Valtice, Šanov, Dubňany, Husovice, Brno, Vyškov, Rosice, atd…). Výhodou je, že všechna tato utkání se musí hrát na 4 dráhových kuželnách, takže zápas je dříve odehrán, ale dojezdové vzdálenosti jsou v divizní soutěži větší. Z těchto informací také vyplývá, že naše „A“ družstvo svá domácí utkání hraje na kuželně ve Valašském Meziříčí (v Zubří máme jen 2dráhu). Pokud se budete chtít na některé utkání podívat, budeme velice rádi za Vaši účast a podporu. Dá se říci, že „A“ hraje doma ve Valmezu v sobotu od 17.00 hodin a „B“ a „C“ doma v Zubří pátky od 17.00 hodin. „B“ a „C“ se budou doma střídat v pořadatelství, takže na naší zuberské kuželně bude téměř každý pátek nějaký mistrovský zápas. Žáci a dorostenci budou jednak pomáhat a hrát v našich dospělých družstvech, ale také je čekají jejich krajské turnaje mládeže (rozlosování zatím není k dispozici, ale hrají se většinou neděle).

V pátek 29. prosince budeme mít standardní výroční členskou schůzi oddílu, kde jsou vždy zváni i bývalí neaktivní členové našeho oddílu. A v lednu 2024 nás potom čekají krajské přebory (mistrovství republiky), kde pravidelně obsazujeme kategorie žáci, dorost, junioři, ženy, muži a senioři nad 60 let.

Zájemci o hru, především z řad dětí a mládeže jsou u nás vítáni. Pokud mají Vaše děti zájem, tréninky žáků a dorostenců probíhají především v úterý a čtvrtek od 16.00 hodin. Bližší informace na tel.: 731478108 - Radim Krůpa.

Přijďte se za námi podívat. Více informací o zuberských kuželkách naleznete na našich webových stránkách www.kuzelky-zubri.webnode.cz, nebo na FB profilu kuzelky.zubri