Zpráva oddílu kuželek sezóna 2022/2023

Zpráva oddílu kuželek sezóna 2022/2023

Právě ukončenou sezónu 2022/2023 hodnotíme jako jednu z nejlepších v historii. Sezóna skončila právě v roce, ve kterém slavíme 60 let od založení kuželkářského oddílu v Zubří. A jsme velmi rádi, že jsme právě v tomto jubilejním roce měli v soutěžích přihlášen historicky největší počet družstev a že se stále zvedá zájem o tento sport v Zubří. My to vidíme nejen ve sportovních výsledcích našich hráčů a družstev, ale také v navyšování počtu členů oddílu a hlavně mládeže (nyní 40 členů), nebo třeba v tom, že kuželna je čím dál tím více navštěvována a využívána veřejností ze Zubří a blízkého okolí.

Když hovoříme o výsledcích, tak začneme od těch nejmladších, což jsou žáci, dorostenci a junioři. Ti se jednak účastnili krajských přeborů mládeže (celkem 8 turnajů) a jednak se již také postupně zapojovali do seniorských mistrovských zápasů. A vedli si velmi dobře. U všech je vidět veliké zlepšení ve výkonech, kterých dosahovali v průběhu celé sezóny. Dělají tak radost svým trenérům a je jasné, že toto snažení a práce na jejich sportovním vývoji má smysl. V dospělých kategoriích jsme měli v soutěžích přihlášena 3 družstva. „C“ team, kde byli na soupisce především naši mládežníci, skončil v meziokresním přeboru na 5. místě z celkem 8 družstev.  „B“ družstvo si vedlo ve stejné soutěži ještě lépe. Po většinu soutěže se pohybovalo na 1. místě. Nakonec skončilo na 2. místě se stejným počtem bodů jako měl vítěz celého meziokresního přeboru. No a to nejlepší nakonec. Naše „A“ družstvo účinkovalo v krajském přeboru zlínského kraje. Na podzim se pohybovalo v horních patrech tabulky a na počátku jarní části soutěže se dostalo na 1. pozici, kterou uhájilo až do konce soutěže. Tímto výsledkem se kvalifikovalo na přímý postup do vyšší soutěže, čímž je divize JM. Je to nejlepší výsledek našeho družstva v celé šedesátileté historii oddílu. V minulosti jsme se umístili na druhém, nebo třetím místě v krajských přeborech (Zlín, SM, nebo spojený OL/SM), ale nikdy jsme nepostoupili do vyšší soutěže, což je ta nynější divize.

Dále jsme se v měsíci lednu zúčastnili tradičních krajských přeborů ve 4 kategoriích (dorostenci, junioři, ženy a muži). Bohužel na republikové finále se nikomu z našich hráčů z krajských kvalifikací postoupit nepodařilo.

Chtěli bychom velmi poděkovat všem za podporu v průběhu celé sezóny. Členům oddílu za jejich aktivitu a činnost při zajištění chodu kuželny a za organizaci utkání a akcí všech družstev, divákům a fanouškům za jejich podporu a samozřejmě všem našim podporovatelům a sponzorům, jejichž vstřícnost nám pomáhá a bez těchto finančních prostředků by to vůbec nešlo dělat tak, jak to děláme.

Více informací k činnosti našeho kuželkářského oddílu na webových stránkách www.kuzelky-zubri.webnode.cz, nebo na FB profilu https://www.facebook.com/kuzelkyzubri

Děkujeme.

Oddíl kuželek TJ Gumárny Zubří, z.s..